Årets Højdepunkter

Kalenderåret er bygget op omkring nøje udvalgte højdepunkter, som med årerne er blevet til indholdsrige oplevelser og gode traditioner. Højdepunkterne er blevet skabt for at styrke børn og unge fagligt og socialt og lære dem at samarbejde om projekter og opgaver, der tager direkte udgangspunkt i virkeligheden. Nogle af højdepunkterne kræver flere ugers planlægning, arbejde, øvelse og samarbejde for at få stablet på benene – det er hårdt arbejde, men kulminerer i en rig og omfattende oplevelse og udvikling når projektet endeligt kommer til fuldendelse.

EFTERÅRSKONCERT

I november har vi fokus på kunsten og kunstens udtryk ved vores Efterårskoncert, hvor unge og pædagoger/lærere optræder med digtekunsten, musik, kunstudstillinger og kagekonkurrencer.

Efterårskoncerten er et kulturelt højdepunkt i vores kalenderår, hvor indbudte skoler og opholdssteder vælger at udtrykke sig omkring et valgt tema, som fx “Klimaforandringer” eller “Verdens uligheder” eller lign. Der er frit spil ved Efterårskoncerten og netop denne åbenhed har givet mulighed for at slippe musikken og kreativiteten løs.

Efterårskoncerten er altid en perlestund, hvor vi gør os umage for at øve os og fremvise vores bedste fra scenen og/eller være et godt publikum. Et arrangement der bringer os alle ind i et rum af samhørighed og fællesskab.

OLYMPIADE

I september måned drager vi alle til Olympiade på Tvind i Ulfborg, hvor 500 mennesker dyster i mere end 60 forskellige discipliner. Her er der noget for enhver at prøve kræfter med og høste små og store sejre i.

Dette OL er for opholdsstedets børn og unge, pædagoger/ lærere samt familier og gode venner.

OL på Tvind er med til at give successer, medaljer, pokaler, gode minder, gode venner, godt humør, god fysik og ømme muskler. Det er med til at styrke fællesskabet og sammenholdet.

I år har vi efter omstændighederne grebet OL lidt anderledes an. Vi har været sammen online i stedet for på samme matrikel. Via vores nye OL website og Facebook gruppe, har vi været i stand til at føre OL traditionen videre med succes.

VINTERKONCERT

I januar kommer musikken ekstra i centrum op til den store klassiske Vinterkoncert i Holstebro, hvor professionelle musikere fra forskellige lande underholder os med smuk verdensmusik og Balletskolen danser for os.

Som optakt til koncerten har vi forbredt os grundigt hjemmefra. Vi har ikke blot lyttet til den klassiske musik, vi har også lært nye og gamle komponister og musikere bedre at kende ved at opleve dem gennem sangtekster, nodelære og film som f.eks.”Mozart Amadeus”. De unge og pædagoger/lærere, der ønsker det kan også deltage i det store internationale kor, som optræder til koncerten.

Årets tema for Vinterkoncerten udtrykkes som udsmykning i forhallen i Holstebro Musikhus og på den store scene. Her er vi med til at skabe den kunst og de udtryk, som passer til lejligheden.

 

SOMMERTEATER

I juni afholder vi det store Sommer Teater Stævne, hvor vi alle stiller os på tæerne for at arrangere det store stævne og fremføre en musikal, et teaterdrama eller måske en komedie. Her gælder det om, at alle står sammen og løfter opgaven i fælleskab, så arrangementet lykkedes og alle de 400 indbudte gæster samt alle unge og pædagoger/lærere får en god oplevelse med hjem.

Sommer Teater er en god gammel tradition, der startede tilbage i 1988 og som hvert år beriger os med erfaringer med at lave teater, oplevelsen af at optræde for et stort publikum med noget, som man virkelig har lært udenad, den gode stemning og fællesskabet omkring at skabe noget stort og lykkes med noget sammen. Der flyttes grænser og erhverves sejre. Der står noget på spil og der er noget at kæmpe for. Alt i alt er Sommer Teater Stævnet en begivenhed, som hver gang rammer os alle lige i hjertet.

PROJEKTDAGE

Hvert år afholder vi projektdage, hvor pædagoger og unge står sammen om, at holde vores bygninger ved lige eller lave nye projekter.

Det er en vigtig del af vores pædagogik på opholdsstedet, at vi driver vores hjem sammen og derfor hænger vi i og vi holder af. Vi passer godt på hinanden og vi passer godt på vores sted.

At være en del af disse projektdage giver alle gode praktiske færdigheder og oplevelsen af, at være en del af et fællesskab, der løser meningsfulde opgaver sammen.

FAMILIEDAGE

Vi inviterer til en stor familiedag én gang om året, hvor Juelsminde Dagskole også deltager ved bla. forældresamtaler for de elever, der går på vores interne skole. Det vil altid være en lørdag, så flest mulige kan deltage.

Familierne bydes velkommen til en fest, hvor flaget er hejst og bordene er pyntet. Vi glæder os til denne dag, hvor vi nyder eftermiddagen sammen og slutter af med et veltilberedt aftenmåltid.

I dagene op til en velfortjent juleferie indbyder vi til en hyggelig julesammenkomst, hvor vi nyder hinandens selskab, leger pakkeleg, spiser julemad og ønsker alle en rigtig glædelig jul.