Græskarsuppe med Kerner og Æbletern

Portion

4

Tid i alt

30 min.

Arbejdstid

15 min

God til

Frokost

Ingredienser

SUPPE

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, i tern
  • 4 kartoffel, i tern
  • 0,33 rød chili, skåret midt over og uden kerner
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • sort peber, friskkværnet

 

TOPPING

  • 1 dl cremefraiche 18 %, alternativt græsk yoghurt
  • 75 g græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 æble, skåret i små tern
  • 0,50 øko citron
  • 0,50 tsk honning

 

Step by Step Instruktion

SUPPE
Step 1

Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Step 2

Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsboullion i, så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget – du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.

Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter.

 

Step 3

Blend suppen til den er helt glat og cremet.

Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber – jeg foretrækker at vente, da toppingen også har masser af dejlig smag.

 

TOPPING
Step 4

Rist græskarkerner i smør og olivenolie under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.

Vend æbletern med honning og citronsaft.

 

Step 5

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller græsk yoghurt) og en smule friskkværnet peber.

 

Flere Opskrifter

Lørdagskylling

Kartoffel Pizza

Vegetar Burger