Græskarsuppe med Kerner og Æbletern
Portion
4
Tid i alt
30 min.
Arbejdstid
15 min
God til
Frokost
Ingredienser
SUPPE
- 1 hokkaido græskar
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerod, i tern
- 4 kartoffel, i tern
- 0,33 rød chili, skåret midt over og uden kerner
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1,50 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- 1 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- sort peber, friskkværnet
TOPPING
- 1 dl cremefraiche 18 %, alternativt græsk yoghurt
- 75 g græskarkerner
- 1 tsk smør
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 æble, skåret i små tern
- 0,50 øko citron
- 0,50 tsk honning
Step by Step Instruktion
SUPPE
Step 1
Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.
Step 2
Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.
Hæld grøntsagsboullion i, så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget – du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.
Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter.
Step 3
Blend suppen til den er helt glat og cremet.
Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber – jeg foretrækker at vente, da toppingen også har masser af dejlig smag.
TOPPING
Step 4
Rist græskarkerner i smør og olivenolie under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.
Vend æbletern med honning og citronsaft.
Step 5
Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller græsk yoghurt) og en smule friskkværnet peber.