Tynd Kartoffelpizza med Rosmarin
Portion
1-2
Tid i alt
2 timer
Arbejdstid
15 min
God til
Frokost
Ingredienser & Tilberedning
PIZZADEJ
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
TOPPING
- 4 kartoffel, skåret i tynde skiver
- 375 g frisk mozzarella
- 6 stængler frisk rosmarin
- 4 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Step by Step Instruktion
PIZZADEJ
Step 1
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Step 2
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Step 3
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.
TOPPING & BAGNING
Step 4
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Arranger kartoffelskiverne i et tyndt lag.
Smuldr mozarella groft over, læg et par kviste rosmarin på og bag i ovn eller på grill.
Step 5
Bag på en brandvarm bageplade i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 8-10 minutter eller til bunden er sprød.
Dryp den varme pizza med olivenolie og drys lidt flagesalt og friskkværnet peber på